Tri vajzat e Omer ibn Abdulazizit, kërkuan rroba të reja për bajram!

Në një Bajram, në ditën e Arafatit, tri vajzat e Omer ibn Abdulazizit shkuan te babai i tyre duke qa. Omer Ibn Abulaziz i pyeti se pse po qajnë. Ato i thanë “kanë kaluar shumë Bajrama dhe ne po vishemi me të njejtat roba, nuk kemi roba të teja. Aq sa edhe fëmijët tjerë na qeshin, thonë vajzat e Halifes, prijësit të muslimanëve, nuk kanë roba të reja me vesh për Bajram.”

Kur i sheh vajzat e veta, i vin keq për ato ngase ishin të reja dhe nuk e kuptonin përgjegjësinë që kishte babai i tyre. Shkon tek Administratori i Financave dhe e bën një kërkesë. Aty shkruan: “Nga prijësi i muslimanëve, deri tek Arëkatari i Fodnit të shtetit, Omer ibn Abdulazizi ka nevoj të mer një rrogë para kohe”.

Arëkatari i Financave ia kthen letrën në të cilën shkruan: “Nga kujdestari i mallit të shtetit të muslimanëve, deri tek prijësi i muslimanëve Omer ibn Abdulaziz, nëse na garanton se do jetosh edhe një muaj, ne do të japin një rrogë para kohe”.

Natyrisht se këtë garancë nuk e jep dot askush, as edhe Halifja i muslimanëve. I zënë ngushtë, Omer ibn Abdulaziz, i thir vajzat dhe ju thotë “Frenoni dëshirën tuaj. Sepse në Xhennet nuk shkelet vetëm se me vështirësi”.

SubhanAllah, çfarë burra shteti kishte dikur dhe çfarë burra udhëheqin sot me muslimanët.

IKRE

 

476 thoughts on “Tri vajzat e Omer ibn Abdulazizit, kërkuan rroba të reja për bajram!

Comments are closed.