Arabia Saudite ka administruar 5 milion doza kundër Covid 19

Ministria e Shëndetësisë konfirmoi të hënën se ka administruar më shumë se pesë milion doza COVID-19 të vaksinave të koronavirusit përmes 587 qendrave të vaksinave në të gjitha rajonet e Arabisë Saudite, shkruan SG, përcjell IKRE.

Arabia Saudite arriti momentin kryesor në vaksinimin e saj ndërsa lufton për të ndaluar rritjen e fundit të infeksioneve të reja COVID-19.

Në një konferencë të përbashkët të Dielën, ministritë e shëndetësisë dhe të brendshme paralajmëruan publikun kundër mosrespektimit të masave parandaluese dhe parandaluese të koronavirusit, duke deklaruar se masa të rrepta ndëshkimore do të merren kundër shkelësve.

Duke folur para gazetarëve, Nënkolonel Talal Al-Shalhoub, zëdhënësi në Ministrinë e Brendshme, tha se kushdo që shkel direktivat në lidhje me izolimin mjekësor ose karantinën do të goditet me një gjobë maksimale prej 200,000 SR ose burg.

Ndërkohë, Dr. Muhamed Al-Abdel Ali, zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, tha se Mbretëria po kalon nëpër faza që janë të pasigurta dhe jo siguruese në lidhje me përmbajtjen e pandemisë. Ai i bëri thirrje çdo anëtari të shoqërisë që të mos jetë shkaku i përhapjes së infeksionit dhe të respektojë plotësisht protokollet.

“Ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm derisa të kalojmë këtë fazë pasi nuk duam të përjetojmë valë të reja dhe të përsërisim sakrificat përsëri. MSH vazhdon të rrisë aftësitë dhe gatishmërinë e përhershme për t’u marrë me rastet kritike në njësitë e kujdesit intensiv“ – thuhet nga Ministria e Shëndetësisë.

IKRE

453 thoughts on “Arabia Saudite ka administruar 5 milion doza kundër Covid 19

Comments are closed.