Arabia Saudite do të shpërndajë mbi 100 000 Iftare, në tre vende të botës

Drejtori i Qendrës Kulturore të King Fahd, Dr.Muhamed Bin Hassan Al Sheikh deklaroi se duke pasur parasysh kushtet globale shëndetësore këtë vit, programi do të implementohet përmes shportave ushqimore të shpërndara për nevojtarët në të gjitha rajonet e Bosnje dhe Hercegovinës, në Atgjentinë dhe në disa rajone në Malajzi.

Ai tregoi se programi do të zbatohet në pjesën tjetër të vendeve të Ballkanit gjithashtu të mbuluara nga programi, duke theksuar se ai do të zbatohet në Kroaci, Serbi, Maqedoni, Shqipëri, Kosovë dhe Mal të Zi dhe do të përfitojnë 60,000 individë.

Ai falënderoi Kujdestarin e dy Xhamive të Shenjta dhe Princin e Kurorës, Muhamed Bin Salman për mbështetjen e vazhdueshme të vëllezërve të tyre në Bosnje dhe Hercegovinë përmes këtyre projekteve, veçanërisht në dritën e përhapjes së Coronavirus.

Ministria, e përfaqësuar nga Qendra Kulturore Islamike e King Fahd në Buenos Aires, Argjentinë, nisi programin për Ramadan Iftar, i cili synon gati 4,000 individë në Argjentinë.

Nisja ishte në prani të Zëvendës Ambasadorit në Argjentinë Mohammad Al-Aidan, Drejtorit të Qendrës Kulturore Islamike King Fahd Sheikh Ali Bin Awada Al-Shamrani, dhe ambasadës dhe stafit të qendrës.

Nga ana e tij, Al-Aidan theksoi se projekti i Iftarit të Ramazanit është pjesë e projekteve të mëdha të kryera për të ndihmuar muslimanët në botë gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, që pasqyron dëshirën e udhëheqjes së mençur për të mbledhur muslimanët në një atmosferë shpirtërore.

Drejtori i Qendrës Kulturore Islamike King Fahd sqaroi se programi synon më shumë se 4,000 individë duke shpërndarë 400 shporta ushqimore që përmbajnë të gjitha kërkesat ushqimore të familjeve në muajin e shenjtë, duke përmendur që Qendra është duke punuar në shpërndarjen e tyre sipas masave paraprake të vendosura Në vend për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Ministria, e përfaqësuar nga Atasheja Fetare e Ambasadës Saudite në Malajzi, filloi të Shtunën programin e Iftarit Ramadan në prani të Ambasadorit Saudit në Malajzi Mahmoud Qattan dhe një numër zyrtarësh.

Qattan tha se programi vjetor i kryer në 18 vende të botës, përfshirë Malajzinë, pasqyron kujdestarin e dy xhamive të shenjta për t’i shërbyer Islamit dhe muslimanëve në të gjithë botën.

Nga ana e tij, Atasheja Fetare në Malajzi Abdulrahman Al-Rubaian tha se programi përfshin 1000 shporta ushqimesh dhe 20,000 ushqime iftare, të shpërndara për nevojtarët në shumë rajone të Malajzisë. SPA

461 thoughts on “Arabia Saudite do të shpërndajë mbi 100 000 Iftare, në tre vende të botës

Comments are closed.