Të shtunën në mbrëmje, mali Ikonë në Zermatt mbulohet me flamurin Sauditë, Shehadetin

Që nga shfaqja e krizës së Covid 19, simbole të ndryshme janë parashikuar çdo natë në Matterhorn, malin ikonë të Zvicrës.

Bern /19.04.2020

Me këtë ndriçim fantastik dhe unik, Zermatt synon të përçoj një simbol të shpresës. Fshati po ndan solidaritet me ata që vuajnë aktualisht dhe synon të tregojë një mirënjohje të madhe ndaj të gjithë atyre që ndihmojnë të tjerët, për të kapërcyer këtë krizë.

Mbrëmjen e së shtunës, Zermatt ia kushtoi projeksionin njerëzve të Arabisë Saudite dhe Emirateve të Bashkuara Arabe me mesazhin e mëposhtëm: Ne qëndrojmë me Arabinë Saudite, të cilët aktualisht janë të prekur nga koronavirusi. Ne qëndrojmë së bashku dhe u japim shpresë dhe forcë njerëzve që jetojnë në vendet e Gjirit. Matterhorn shkëlqen për ju sonte. Së bashku do ta kapërcejmë krizën dhe do të ecim përpara drejt një të ardhme më të mirë.

Prandaj, Zermatt projektoi në mënyrën më spektakolare flamurin e Arabisë Saudite mbi Matterhorn, duke e shfaqur atë me një madhësi prej më shumë se 1.000 metrash, duke arritur në shumë zemra gjatë këtyre kohërave sfiduese, shkruan gazeta Saudiane SS, përcjell IKRE.

360 thoughts on “Të shtunën në mbrëmje, mali Ikonë në Zermatt mbulohet me flamurin Sauditë, Shehadetin

Comments are closed.