Xhamia Hassan II, mrekullia e 7 e botës Islame

Xhamia Hassa II gjindet në Kasablanca, Marok. Eshte xhamia e dytë më e madhe në Afrikë pas xhamisë madhështore të Algiers dhe e 7-ta më e madhja në botë.

Përfunduar në vitin 1993. Minarja është 210 e lartë. Xhamia qëndron në një ndërtesë që shikon Oqeanin Atlantik.

Muret janë prej mermeri të punuar me dorë dhe çatia është tërheqëse. Një maksimum prej 105,000 xhemat mund të mblidhen së bashku për lutje: 25,000 brenda Xhamisë dhe 80,000 të tjera ne oborrin e Xhamisë.

n-media.mk

398 thoughts on “Xhamia Hassan II, mrekullia e 7 e botës Islame

Comments are closed.