U shua Maks Velo, arkitekti që urrente xhamitë e Islamin

Eshtë shuar dhe Maks Velo, piktor e arkitekt, jo pak kontraves në sjelljen publike, njeri që provoi burgun politik, e që akuzonte parreshtur ish-kolegë, emra të njohur të artit figurativ, si njerëz që e kishin denoncuar te regjimi. Filo francez në formim kulturor, edhe nga fakti se kish lindur në Paris, ai vuante nga obsesioni se fajin për mbrapshtitë e qënies shqiptare i kishte Perandoria Osmane. Krahas kësaj, kishte obsesion dhe Islamin si besim.

438 thoughts on “U shua Maks Velo, arkitekti që urrente xhamitë e Islamin

Comments are closed.