Mos tju dalin mendët, vetëm pse keni arritur të bleni një veturë të tipit të fundit!

Aksidentet mund të ndodhin dhe me këtë duhet të jetojmë, por nuk duhet pajtuar të quajmë thjesht aksidente, ato të cilat ndodhin si rezultat i shkeljes së çdo norme dhe ligji të sigurisë që ka vendosur një shoqëri
Shkruan: Irfan Agushi
Sot na tronditi lajmi i vrasjes së katër anëtarëve të një familje shqiptare në Vlorë. Katër viktimat e kësaj familje shqiptare, janë viktimë e një babai dhe nëne që nuk ditët të edukojnë një fëmijë, viktimë e parasë së fituar Haram, viktimë e një shoqërie e cili nuk urrdhëron në të mirë dhe nuk ndalon nga e keqja, janë viktimë e një populli, i cili të mirës i thotë e keqe dhe të keqës e mirë, nëse e njejta i lëvërdisë, viktimë e një shteti që nuk po bëhet shtet.
 
Tani ka filluar dhe koha e pushimeve verore, Ju (këtu i them dhe vehtes) që udhëtoni për në vendëlindje, keni kujdes dhe respekt ndaj njerëzve që i doni dhe shkoni për ti vizituar. Mos ua bëni jetën fer atyre dhe vehtes. Mos tju dalin mendët vetëm pse keni arritur të bleni një veturë të tipit të fundit. Jeta është e shtrejtë, vlerësojeni atë ashtu siç duhet. Ashtu siç e doni jetën ju që ecni me vetura të shtrejta, ashtu e don jetën edhe ai që shëtitet me një biçikletë të vjetër.
 
Nëse ke shkelur gazin mbi të lejuarën, kudo që të jesh dhe shkakton një aksident ku mund të vdes dikush në rrugë të vet, dijeni se Zoti do ju shoh si një vrasës, asgjë më pak se kaq.
 
Në vendet tona rrugët janë të ngarkuara edhe pa veturat tona, prandaj shfrytëzoni veturat në mënyrë racionale. Mos u bëni shkak që nesër tju urrejnë, ato që mezi ju presin sot. Në qytet ose qendër të fshatit, nuk dilet 20 herë në ditë me veturë. Mos zini rrugët duke parkuar gjithandej, respektoni regullat ashtu siç e bëni atë në Zvicër, Gjermani, Francë e Norvegji dhe Insha Allah nuk do të ndodh ndonjë surpërizë e padëshiruar. Zoti na ruajtë nga njerëzit e pandërgjegjëshëm.
 
Zoti i mëshiroft shpirtat e viktimave në Shqipëri.
 
foto: Top Chanel, nga aksidenti në Shqipëri

405 thoughts on “Mos tju dalin mendët, vetëm pse keni arritur të bleni një veturë të tipit të fundit!

Comments are closed.