Reisi i Maqedonisë, Sulejman Rexhepi sfidon Qeverinë, ndërsa Naim Tërnava i bindet asaj!  

Ditën e Dielë është e paraparë Festa e Fitër Bajramit, por ajo që kësaj rrdhe dallon nga bajramet tjera, është mundësia ose pamundësia e Faljes së Namazit të Bajramit në xhami.

Në njërën anë, organet shëndetësore në Maqedoni, kanë thënë se është me rrezik falja e Bajramit dhe takimet në festë dhe kanë kërkuar quarantinë gjatë gjith vikendit, ndërsa në anën tjetër kryetari i Bashkësisë Fetare Islame, nuk ka pritur vendimin e Qeverisë dhe ka dhënë udhëzime se nën çfarë masazh duhet të falet Namazi i Bajramit.

Ndërsa në anën tjetër, kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Naim Tërnava, sot ka deklarzar se hapja e xhamive për Bajram nuk do të ndodh dhe se Bashkësia Islame e Kosovës do vazhdoj të ndjek urrdhërat e organeve kompetente pranë Qeverisë së Kosovës.

IKRE

533 thoughts on “Reisi i Maqedonisë, Sulejman Rexhepi sfidon Qeverinë, ndërsa Naim Tërnava i bindet asaj!  

Comments are closed.