Xhamitë shqiptare në Zvicër, vazhdojnë aktivitetet e tyre në kontiunitet

Edhe përkundër situatës tejet të rrënduar për shkak të Virusit Corona, xhamitë shqiptare në Zvicër vazhdojnë me aktivitetet e tyre në kontiunitet, duke shfrytëzuar metodat e fundit të teknologjisë.

Së fundmi një Hatme (leximi i Kuranit në gjuhën orgjinale) është realizuar nga një grup nxënësisht nga Xhamia Besimtari në Basel. Përndryshe kjo është Gjenerata e 11 me rradhë që realizojnë këtë aktivitet fetarë, njofton Imami Bunjamin ef. Azizi.

“Në xhaminë tonë arritën të përfundojnë me suksesë leximin e Kur’anit, sipas rregullave të saj (texhvid), si dhe njohurive tjera Fetaro – Islame edhe Gjenerata e 11. Por fatkeqësisht, kësaj rradhe nuk mundem të shënojmë këtë ditë në mënyrën impozante ashtu siç është mësuar xhemati ynë. Për shkak të Covid 19, sot ishin të pranishëm në Xhaminë tonë vetëm prindërit e fëmijëve, të cilëve iu dorëzua një dëshmi për përfundimin e këtij aktiviteti dhe nga një Libër, dhuratë nga Xhamia“ – ka deklaruar imami Bunjamin ef. Idrizi.

Më poshtë keni emrat e nëxënësve që kanë përfunduar Hatmen: Arlinda Imeri, Ajlinda Shabani, Blerta Mehmeti, Blinera Mahmuti, Majlinda Asipi, Sara Naipi, Hava Bekteshi, Sadet Asani, Elisa Badalli, Alejna Ademi dhe Aldin Osmani

IKRE

Foto: Xhevat Imeri

 

387 thoughts on “Xhamitë shqiptare në Zvicër, vazhdojnë aktivitetet e tyre në kontiunitet

Comments are closed.