Si e pranuan shqiptarët Islamin, me dhunë apo me dëshirë?

Duke iu referuar pyetjes së kahmotshme të shqiptarëve dhe dilemës nëse populli ynë e pranoi Fenë Islame me dëshirë ose me dhunë nga Osmanët e arrdhur në trojet tona, studjuesi dhe hoxha i njohur për përgjigjet e tij të shkurtëra dhe specifike, Jakup ef. Hasipi ka thënë:

“Në qoftëse shqiptarët e kanë  pranuar Islamin me dhunë, atëhere evlijatë e parë në Ballkan, do të ishin bullgarët.” IKRE

 

351 thoughts on “Si e pranuan shqiptarët Islamin, me dhunë apo me dëshirë?

Comments are closed.