Ua vrau babanë, por ata e falën!

Erdhen tek Umer bin Khattabi 3 persona dhe kishin me vete nje djalosh dhe i thane:
O prijesi I besimtareve kerkojme prej teje qe ta vrasesh kete person sepse ka vrare babain tone.

I thote Umeri r.a {djaloshit}: perse e vrave ate?
Tha: Une jam bari devesh, dhe njera prej deveve hengri nje peme ne token e babait te tyre dhe ai e goditi me gure dhe deveja ngordhi,mora te njejtin gure dhe e godita babane e tyre dhe ai vdiq.
I thote Umeri r.a: Do zbatojme tek ti ligjin{do te vrasim}.
I thote djaloshi: Me lere 3 dite kohe sepse ka vdekur babai im dhe me ka lene nje thesar mua dhe vellait tim te vogel dhe nqs me vret shperderohet thesari dhe humbet vellau im I vogel.
I thote Umeri r.a: Kush me siguron mua qe ti kthehesh prap?
Shikoi djaloshi tek njerezit dhe tha ky burre me siguron mua.
Tha Umeri r.a: o Ebu Dherr a me jep siguri mua per kete.
Tha Ebu Dherri po o prijsi I besimtareve.
Tha Umeri r.a ti nuk e njeh ate dhe nqs nuk kthehet do te vras ty.
Tha Ebu Dherri te siguroi une per ate o prijesi I besimtarve.
U largua djaloshi dhe kaloi dita e pare e dyta dhe e treta dhe te gjithe njerezit ishin te frikesuar per Ebu Dherrin qe mos ti pritej koka .
Pak para namazit te akshamit arriti djaloshi dhe shumonte prej lodhjes se tepert,
dhe qendroi para prijesit te besimtareve.
Tha djaloshi e sigurova thesarin dhe vellane tim, I kam lene tek dajallaret e mi,dhe erdha ketu qe te zbatosh ligjin e Allahut.
U cudit Umer bin Khattabi dhe I tha: cfar te beri te kthehesh,ke patur mundesi te fshihesh?!!!
I thote djaloshi: pata frike se do thonin njerezit ka humbur mbajtja e premtimit tek njerezit.
Pyet Umeri Ebu Dherrin se perse me dhe siguri per ate, kur ti nuk e njihje?
Tha Ebu Dherri: Pata frike se thonin njerezit eshte larguar miresia nga njerezit.
U preken femijet e te vrarit dhe thane e kemi falur ate.
U thote Umeri r.a per cfar shkaku po e falni? thane sepse kemi frike se thone njerezit ka humbur falja tek njerezit.

Kurse une po e shperndaje kete qe mos te thone njerezit eshte larguar thirrja ne te mire prej njerezve.

433 thoughts on “Ua vrau babanë, por ata e falën!

Comments are closed.