Ferma më e madhe e Hurmave arabe në botë

Kjo që shihni më posht, është Ferma më e madhe e Hurmave arabe në botë. Ajo gjendet në qytetin e Burejdës, në Arabinë Saudite. Është pronë e biznesmenit të njohur në këtë vend, Salih er-Rraxhihi. Puna dhe aktiviteti i tij është shënuar në librin “Guinnes” për shkak të hapësirës së madhe që zë kjo veprimtari.

Sipërfaqja e saj është 5466 hektarë dhe prodhon rreth 45 lloje të ndryshme të hurmave.

E veçantë është se shiten vetëm një sasi e vogëlnga prodhimi i saj. Sasia e tregëtuar është aq sa janë shpenzimet neto për mirëmbajtje dhe pagat e punëtorëve, ndërsa me dhjetëra tonelata tjera shpërndahen falas për çdo vit, gjatë muajit të Bekuar të Ramazanit në qytetin e Mekkës dhe atë të Medinës.

IKRE

242 thoughts on “Ferma më e madhe e Hurmave arabe në botë

Comments are closed.