“O Muhammed, jeto sa të duash por një ditë ty do të vdesësh!”

Në mes ëndërrës dhe zgjimit!

– Ndëgjoj këngën e këngëtarit, i cili nuk këndon më.
– Shikoj filmin e aktorit, i cili nuk aktron më.
– Lexoj Librin e poetit, i cili nuk shkruan më.
– Banoj në shtëpinë e mjeshtrit, i cili nuk ndërton më.
– Shuaj llambën e Edisonit, vedosi kokën në jastëk dhe vazhdoj të ëndëroj sikur fundi është shumë larg, ai nuk do arrij tek unë …!

Papritur më kujtohet një hadith në të cilit transmentohet se një ditë/natë i erdhi Xhibrili Muhammedit a.s. dhe i tha: “O Muhammed, jeto sa të duash por një ditë ty do të vdesësh, duaj kë të duash, por një ditë do të ndahesh prej tij dhe puno çka të duash, se ti do të shpërblehesh për atë…”
Fundi mund të jetë afër, andaj bëni vepra me të cilat nuk do lëndoni askend dhe me të cilat do jetë i kënaqur Zoti ynë

336 thoughts on ““O Muhammed, jeto sa të duash por një ditë ty do të vdesësh!”

Comments are closed.