“Ishte vetëm 17 vjeçe kur ra dëshmore”

GJAKOVË: Kjo është Yllka, nxënëse e shkëlqyer e shkollës “Mazllom Këpuska” në Gjakovë. Qysh herët iu përkushtua shkrimeve dhe aktrimit Ra dëshmore në Betejën e Çabratit, më 7 maj të vitit 1999 bashkë me disa bashkëluftëtarë. Ushtria serbe, për të fshehur gjurmët, trupin e Yllkës bashkë me trupat e tjerë të vrarë, i dërguan në një varrezë masive në Batajnicë, për t’u gjetur e rivarrosur më 23 dhjetor 2003 në Kodrën e Çabratit, në Gjakovë.

Kur u vra, ishte në vitin e fundit të shkollës së mesme dhe nuk arriti ta përjetonte diplomimin e saj. “Përmendore nuk dua. Nëse në kurrizin e qytetit gjeni një shkop vendoseni afër kokës sime”, – shkruante Yllka”. Ishte vetëm 17 vjeçe kur vdiq.

Fotografitë që bënë historinë

358 thoughts on ““Ishte vetëm 17 vjeçe kur ra dëshmore”

Comments are closed.